onsdag 18. september 2013

September 2013


Nye ting skjer hele tiden :) Isak har nå begynt å ete mer variert mat :) skive, forskjellig middag, GODTERI;) Noe som selvsagt er veldig kjekt! Han må mates en del eller få delt opp i biter men det spiller ingen rolle bare han spiser noe annet enn grøt :)! Drikke er fortsatt en utfordring.. Han drikker bare melk fra flaske.. men med masse trening så kommer vel det og :)!
Han har begynt på storbarnsavdeling i bhg. Eller det vil si fra 2-4 år :) Veldig kjekt :)! fortsatt like flinke voksne rundt seg:) Å flinke unger. Siden jeg jobber i samme bhg som han går i så har jeg fått med meg noen små episoder der de andre barna har gått bort til Isak å prøvd å få han med seg i lek! DET VARMER VIRKELIG ETT MAMMAHJERTE <3

Dei største utfordringene nå er språket og søvnen... Merker Isak blir mer frustrert å sint nå når han ikke klarer å utrykke det han vil eller føler.. vi jobber fortsatt både med tegn til tale, bilde, og rolltalk... i håp om at han skal klare å kommunisere bra med det etterhvert...
Ellers er søvn ett stort problem.. Sover veldig dårlig på nettene.. hjelper dessverre lite med de medisinene vi har prøvd til nå.. Men forhåpentligvis så går det seg til etterhvert.. Det positive er at uansett hvor lite eller dårlig han sover så er han alltid like blid å full i energi!.. Om humøret og energinivået til foreldrene er like høgt? Vel... det kan vel diskuteres til tider ;)

Det er dessverre ekstra mange tanker og bekymringer som følger med når man har ett barn med spesielle behov... Noen dager mer enn andre... Støtte og oppmuntring må ofte til... noe vi er veldig heldige med.. fra både venner og familie.. GULL VERDT :)!

Men den gleden denne lille sjarmøren gir oss, ville vi ALDRI våre uten! Å den slår hver eneste utfordring som måtte komme!







Dei store smila som alltid er på lur, de store blå tindrande auene so ser lurt på deg hver gang nye fantestreker blir til, gode klemma, små nye mål blir utrulig store, ei vinkande hand når nye ting blir oppdaga, jubel, tårer...  Vår Fantastiske lille venn <3 














Syns dette diktet er så fint :) Å passer så godt :)


"Reisen til Nederland"
Når du venter barn, er det som å planlegge en fantastisk ferietur – til Italia. Du kjøper en stabel med guidebøker og legger store planer. Colosseum, Michelangelos David. Gondolene i Venezia. Kanskje lærer du noen nyttige fraser på italiensk. Alt er veldig spennende.Etter måneder med ivrig forventning kommer endelig dagen. Du pakker kofferten og drar av sted. Flere timer senere lander flyet. Flyvertinnen tar mikrofonen og sier, ”Velkommen til Nederland”.”Nederland?”,sier du. ”Hva er det du sier; Nederland? Jeg hadde bestilt tur til Italia! Jeg skulle vært i Italia nå. Hele livet har jeg drømt om å få reise til Italia.”Men det er en endring i flyets rute. De har landet i Nederland og der må du bli. Det viktige er at de ikke har tatt deg med til et forferdelig, skittent sted, fullt av nød og sykdom. Det er bare et annet sted.. Så du må gå ut og kjøpe nye guidebøker. Og du må lære et helt nytt språk. Og du vil bli nødt til å møte en hel mengde nye mennesker som du ellers aldri ville ha møtt.Det er bare et annerledes sted. Det er roligere enn i Italia, ikke så flott som Italia, men når du har vært der en stund og du får pusten igjen, ser du deg rundt… og du begynner å legge merke til at Nederland har vindmøller…. Og Nederland har tulipaner. Nederland har til og med Rembrandt. Men alle de du kjenner er travelt opptatt med å reise til og fra Italia… og alle skryter av hvor fabelaktig fint de har hatt det der. Og for resten av livet kommer du til å si: ”Ja, det var dit jeg hadde tenkt meg også. Det var det jeg hadde planlagt.”Og smerten ved det vil aldri, aldri bli borte, fordi tapet av en drøm er et veldig, veldig tap.Men… hvis du tilbringer livet med å sørge over at du ikke kom deg til Italia, vil du aldri føle deg fri til å nyte de helt spesielle og skjønne sidene ved Nederland.


1 kommentar:

  1. Hej Gry og Isak. Dejligt at læse om Isak herinde :-) Dejligt at se og høre han klarer sig godt!! Det går fremad med mad kan jeg se. Super! Han er en dejlig lille gut. Kærlig hilsen fra Rikke, DK, i nattevagt :-))

    SvarSlett